Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pesto
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 10 g orzeszków piniowych
- 1 ząbek czosnku
- 20 g liści bazylii, świeżych
- 40 g oliwy z oliwek
Makaron orzo z kurczakiem
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 150 g pora, pokrojonego na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 400 g piersi z kurczaka, bez skóry, pokrojonej w 3 cm kostkę
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 500 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 100 g zielonego groszku, mrożonego
- 250 g makaronu suchego, typu orzo
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2464 kJ / 589 kcal
- Eiwitten
- 38 g
- Koolhydraten
- 52 g
- Vetten
- 24 g
- Vezels
- 6.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Potrawka wiosenna z kurczaka z warzywami
50min
Potrawka z kurczaka z warzywami
45min
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40min
Piersi z kurczaka nadziewane cytrynową ricottą z pomidorowym risotto
55min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Ryż śródziemnomorski
50min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50min
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką
50min
Jambalaya
1h