Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 5 g kolendry, świeżej
- 30 g cebuli dymki, tylko biała część, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 szczypta soli
- 1 jajko
- 15 g bułki tartej
- tajski sos chili, słodko-pikantny, do podania
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 996 kJ / 238 kcal
- Eiwitten
- 23.8 g
- Koolhydraten
- 4.6 g
- Vetten
- 14.1 g
- Vezels
- 0.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Marokańskie kotleciki z indyka
20min
Kurczak cajun i purée z batatów
25min
Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym z kuskusem z fetą i cukinią
55min
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2h
Wieprzowina vindaloo
4 Std. 15 Min
Klopsiki w sosie z batatów i mleka kokosowego
1h 5min
Indyjski kurczak w jogurcie
1h
Meksykańska tostada z wołowiną
1h
Kurczak w cieście pomidorowym
40min
Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka
1 Std. 10 Min
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1h 55 min