Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1500 g wody
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki soli
- 400 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry, pokrojonych na ok. 4 cm kawałki
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ cytryny, ekologicznej, pokrojonej w 2 mm plastry
- 350 g makaronu, suchego, typu farfalle
- 4 łyżki pesto z bazylii
- liście bazylii, świeże, do dekoracji
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2716.2 kJ / 648.8 kcal
- Eiwitten
- 32 g
- Koolhydraten
- 71 g
- Vetten
- 27.3 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Vezels
- 2.8 g
- Natrium
- 447.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Spaghetti z kurczakiem i szparagami
50 Min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 dk
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 Min
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40 dk
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 Min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 Min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 dk
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 Min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 Std. 5 Min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 Std. 10 Min
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 Min
Tagliatelle z krewetkami
30 Min