Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte à douillon
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 175 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 1 gros œuf
- 1 c. à soupe de lait
Les poires
- 400 g d'eau
- 6 poires Williams, épluchées et épépinées par la base (voir "Conseil(s)")
- farine de blé, pour fariner
- 10 g de sucre en poudre
- 1 zeste de citron jaune non traité
- 50 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 1 pincée de cannelle en poudre
La dorure
- 1 gros œuf
- 1 pincée de sel
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2280 kJ / 546 kcal
- Eiwitten
- 9.2 g
- Koolhydraten
- 48 g
- Vetten
- 34.3 g
- Vezels
- 5.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Far breton aux pruneaux
2 Std.
Aiguillettes de saint-pierre aux vapeurs de fenouil, embeurrée de chou vert et châtaigne, beurre blanc à l'absinthe - Eric Robert
1h 30min
Croustade aux pommes
50 Min
Carré feuilleté aux champignons
1 Std. 45 Min
Tatin de poires
2h 40min
Poires farcies en papillote
35 min
Gratin d'abricots façon frangipane
55min
Crème renversée au caramel
4h 50min
Cotriade
1h
Galette des rois aux poires et aux raisins
1h 50min
Tarte fine aux sardines
45min
Tatin de poire au caramel
1h 10 min