Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Stuffing
- 70 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 100 g pine nuts
- 300 g mince (pork or chicken)
- ¼ - ½ tsp ground cinnamon, to taste
- ¼ - ½ tsp ground nutmeg, to taste
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 g raisins
- 100 g prunes, pitted
- 2 - 3 Tbsp breadcrumbs
- 2 medium eggs
Chicken
- 1 chicken (approx. 2 kg)
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Sauce
- 300 g onions, quartered
- 30 g extra virgin olive oil
- 70 g unsalted butter, diced
- 180 g port
- 180 g dry white wine
- 200 g water
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1439 kJ / 344 kcal
- Eiwitten
- 9.8 g
- Koolhydraten
- 16.9 g
- Vetten
- 26.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55min
Spiced Orange Roast Chicken and Basmati Rice with Raisins
1 Std.
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15min
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1h 20 min
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM5)
10 dk
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1h 20 min
Mozzarella Stuffed Flatbread
45p
Pasta Salad with Cod and Tartare Sauce
1 Std. 45 Min
Tuna Niçoise Toasts
3h
Couscous with Chicken and Lamb
1 Std. 10 Min
Garlic Potatoes with Caraway
1 Std.
Jersey Royal Potato Salad
40p