Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- water, for soaking
- 1 tbsp coriander seeds
- 3 tsp cumin seeds
- 10 sprigs fresh coriander, leaves, stalks and roots cleaned (see Tips)
- 5 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 tsp garlic paste (see Tips)
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 2 fresh green chillies, deseeded, trimmed and cut into halves
- 500 g lamb mince
- 1 egg white
- 50 g chickpea (besan) flour
- 1 tbsp garam masala (see Tips)
- 2 tsp salt
- olive oil, for brushing
- natural yoghurt, to serve
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 604.5 kJ / 143.9 kcal
- Eiwitten
- 13.1 g
- Koolhydraten
- 4.6 g
- Vetten
- 7.7 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 523.7 mg
Alternatieve recepten
Samosas
1 godz. 35 min
Cucumber and mint raita
30 min
Achari paneer murgh
1 Std. 5 Min
Pork vindaloo
2 godz. 20 min
Balti coconut fish curry
50 min
Chicken tikka masala
1h 10min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Chicken 65 and green chutney
1 Std. 5 Min
Madras curry powder
15min
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Beef madras
1 Std. 30 Min