Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g Couscous
- 100 g Rosinen
- 600 g Wasser
- 3 EL Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 ½ TL Ras el Hanout (siehe Tipp)
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
-
500
g Hühnerunterkeulen, ohne Haut, vom Knochen gelöst
of 500 g Hühnerbrustfilets, ohne Haut, in Würfeln (ca. 3 cm) - 10 - 12 Pflaumen, getrocknet, ohne Kern, halbiert
- 60 g Honig (siehe Tipp)
- 50 g Mandelstifte
- 2 EL frische Korianderblätter, gehackt zur Dekoration
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3182 kJ / 760 kcal
- Eiwitten
- 53 g
- Koolhydraten
- 91 g
- Vetten
- 18 g
- Vezels
- 11 g
Alternatieve recepten
Marokkanisches Hähnchen-Couscous
45 min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 godz.
Wagyu-Eintopf mit Süßkartoffeln (Dubai)
2 godz.
Lamm Keema mit Erbsen
1 godz.
Hähnchen arabisch mit Couscous
45 min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2h 10min
Schnelles Lamm Dhansak
50 min
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1h 50min
Zitronenhuhn mit Bulgur
1 godz.
Hähnchen-Tajine mit Birnen und Backpflaumen
40 min
Orientalischer Lammeintopf
1 godz. 10 min
Huhn in Curry-Erdnuss-Sauce mit grünem Spargel und Zuckerschoten (Thailand)
1h 30min