Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sponge
- unsalted butter, for greasing
- 230 g unsalted butter, soft
- 230 g caster sugar
- 30 g elderflower cordial
- 230 g self-raising flour
- 4 large eggs
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
Icing and Assembly
- 100 g icing sugar
- 1 - 1 ½ Tbsp elderflower cordial, to taste
- 200 g gooseberry curd, homemade
- fresh gooseberries, for decorating
- icing sugar, for dusting
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1816 kJ / 434 kcal
- Eiwitten
- 5.4 g
- Koolhydraten
- 55.5 g
- Vetten
- 21.2 g
Alternatieve recepten
Mince Pies
1h 10min
Orange Burst Biscuits
2 Std. 10 Min
Simnel Cake
3h
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Rhubarb Crumble
55min
Courgette and Pine Nut Cake
50min
Maple, Pecan and Banana Bread
1h 30min
Seedy Marmalade Flapjacks
40min
Gooseberry Curd
1h
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Lemon Tart
4h 30min
Carrot Cake
2h 30min