![Gooseberry Curd Layer Cake with Elderflower Icing Gooseberry Curd Layer Cake with Elderflower Icing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AF7C8830-E27F-49E7-8F9C-1CFF56FFF0B5/Derivates/77978EFC-ADA1-4C67-989D-BD9F872282A4.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sponge
- unsalted butter, for greasing
- 230 g unsalted butter, soft
- 230 g caster sugar
- 30 g elderflower cordial
- 230 g self-raising flour
- 4 large eggs
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
Icing and Assembly
- 100 g icing sugar
- 1 - 1 ½ Tbsp elderflower cordial, to taste
- 200 g gooseberry curd, homemade
- fresh gooseberries, for decorating
- icing sugar, for dusting
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1816 kJ / 434 kcal
- Eiwitten
- 5.4 g
- Koolhydraten
- 55.5 g
- Vetten
- 21.2 g
Alternatieve recepten
Gooseberry Curd
1 Std.
Salted Caramel Pecan Parsnip Cake
3h 20min
Christmas Pudding
14 Std. 30 Min
Yule Log
3h
Butternut Squash and Chestnut Rolls
1h 40min
Quiche Lorraine
45 Min
Seedy Marmalade Flapjacks
40 Min
Custard
15 Min
Marzipan
10min
Chelsea Buns
1 Std. 30 Min
Plum Lattice Tart
2 Std. 20 Min
Red Pepper Houmous
5min