Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sponge
- unsalted butter, for greasing
- 230 g unsalted butter, soft
- 230 g caster sugar
- 30 g elderflower cordial
- 230 g self-raising flour
- 4 large eggs
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
Icing and Assembly
- 100 g icing sugar
- 1 - 1 ½ Tbsp elderflower cordial, to taste
- 200 g gooseberry curd, homemade
- fresh gooseberries, for decorating
- icing sugar, for dusting
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1816 kJ / 434 kcal
- Eiwitten
- 5.4 g
- Koolhydraten
- 55.5 g
- Vetten
- 21.2 g
Alternatieve recepten
Bakewell Tart
1 Std. 50 Min
Sour Cherry and Coconut Cookies
35min
Simnel Cake
3 Std.
Gooseberry and Ginger Biscuit Layers
25min
Rhubarb Vanilla Flan
50min
Pommes Dauphine
2h 10 min.
Gooseberry Curd
1h
Rhubarb Marzipan Slices
1h 10min
Rhubarb Crumble
55 Min
Courgette and Pine Nut Cake
50min
Apple Flapjack Crumble with Cinnamon Ice Cream
9h
Ginger Flapjacks
1h 30min