Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 sprigs fresh coriander, roughly chopped
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 120 g onions, cut into quarters
- 500 g lamb shoulder meat, cut into pieces (4 cm)
- 3 tsp salt
- ½ tsp freshly ground black pepper, adjust to taste
- 60 g olive oil
- 150 g carrots
- 80 g turnips
- 200 g courgettes
- 300 g couscous, medium
- 850 g water
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground ginger
- 100 g raisins
- 260 g canned chickpeas, drained
- 1 pinch saffron powder
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3527 kJ / 843 kcal
- Eiwitten
- 42 g
- Koolhydraten
- 104 g
- Vetten
- 28 g
Alternatieve recepten
Menu with vegetable velouté, chicken with mustard sauce and steamed vegetables
45 Min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Lamb meatballs in spicy tomato sauce (lamb kofta)
1 Std. 5 Min
Chicken with couscous and saffron
1h 15 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1 Std.
Chicken with tomato sauce
1 Std.
Chicken with bulgur and vegetables
3 Std. 5 Min
Chicken tagine with honey and prunes
40 Min
Chicken skewers with cumin rice and warm vegetable salad
2h
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1 Std. 10 Min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min