![Pavlova towers Pavlova towers](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FC43B12B-82DD-4F94-BE3E-F6B74E06B245/Derivates/B91CA8D9-5A76-4539-95C5-DEF0064812F8.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cherry Syrup
- 250 g fresh cherries, pitted, plus extra to serve
- 50 g caster sugar
- 20 g lemon juice
- ½ tsp ground cinnamon
Meringues
- 270 g white sugar
- 60 g brown sugar
- 8 egg whites, room temperature
- ½ tsp cream of tartar
- 1 tsp white vinegar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tbsp cocoa powder, sifted, plus extra for dusting
- 2 tsp freeze-dried cherry powder (optional - see Tips)
Assembly
- 800 g thickened cream
- 500 g fresh mixed berries
- 4 sprigs fresh mint leaves
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2473.3 kJ / 588.9 kcal
- Eiwitten
- 7.6 g
- Koolhydraten
- 57.3 g
- Vetten
- 37.7 g
- Verzadigd vet
- 24.1 g
- Vezels
- 2.9 g
- Natrium
- 103.6 mg
Alternatieve recepten
Royal icing (sugar glaze)
5 min
Lime glaze
40p
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
Lemon meringue pie
3 Std.
Gluten free gingerbread house
4h 45min
Gluten free gingerbread cookies
2 Std. 35 Min
Brioche fruit tarts
4h
Banoffee tartlets
1h 45min
Nougat
3h 45min
Black forest pavlova stack
5h 30min
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1 Std. 20 Min
Pavlova
6h