![Blackberry meringue cake Blackberry meringue cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A89D11F3-00D6-48D5-BD1C-F02C67F374FB/Derivates/aca3ef89-653d-4469-aa87-b2c483d1a56b.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cake
- 200 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 300 g caster sugar
- 50 g blanched almonds
- 4 eggs ; 2 whole and 2 separated
- 200 g self-raising flour
- 100 g milk
- 150 g frozen blackberries, defrosted
- 1 pinch cream of tartar
- 2 tbsp flaked almonds
Filling
- 300 g pouring (whipping) cream
- 4 tbsp blackberry jam
- 100 g frozen blackberries, defrosted
- pure icing sugar, for decorating (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2539.6 kJ / 604.7 kcal
- Eiwitten
- 7.9 g
- Koolhydraten
- 60.7 g
- Vetten
- 37.6 g
- Verzadigd vet
- 21.4 g
- Vezels
- 2.8 g
- Natrium
- 196.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Crayfish pâté
4h 45min
Maple bread and butter pudding with walnut crumble
1h 30min
Moroccan bundt
1h 20min
Yoghurt and white chocolate ganache (Mark Best)
5h 30min
Brioche fruit tarts
4h
Chai latte parfait
29h 5 min
Chocolate custard mille feuille
8sa 15 dk
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2h 40min
Almond shortbread biscuits
2h 10min
Black forest pavlova stack
5h 30min
Apricot Danish slice
40 min
Almond and pear tart
40 min