Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Choux puffs
- 250 g water
- 1 pinch salt
- 120 g salted butter, cut into pieces
- 70 g potato starch
- 90 g white rice flour (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 4 eggs
Swiss meringue
- 100 g white sugar
- 2 egg whites
- 1 tsp lemon juice
- 1 pinch salt
- ½ tsp vanilla bean, split into halves lengthways and seeds scraped
- 1 - 2 drops natural pink food colouring (optional)
- pure icing sugar, for dusting
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 242.6 kJ / 57.8 kcal
- Eiwitten
- 1.6 g
- Koolhydraten
- 7.9 g
- Vetten
- 4 g
- Verzadigd vet
- 2.3 g
- Vezels
- 0.1 g
- Natrium
- 48.5 mg
Alternatieve recepten
Profiteroles
2 Std.
Gluten free rough puff pastry
1 godz. 15 min
Choux pastry
2 Std.
Pavlova towers
4 Std. 30 Min
Gluten free shortcrust pastry
1 Std. 40 Min
Passionfruit bavarois (Jude Blereau)
3h
Lime meringue tartlets
2 Std. 40 Min
Almond shortcrust pastry
35 min
Meringues
5h
Lemon meringue pie
3h
Chocolate ganache
20 min
Pavlova
6 godz.