Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Caramel sauce
- 250 g white sugar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 30 g water
- 1 tsp lemon juice (see Tips)
- 30 g unsalted butter, chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)
Salted caramel ice cream
- 500 g milk
- 150 g pouring (whipping) cream
- 25 g white sugar
- 5 egg yolks
- 1 tsp sea salt flakes
Hazelnut praline
- 220 g toasted hazelnuts, without skins
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- 50 g white vinegar
Crème brûlée
- 600 g pouring (whipping) cream
- 1 vanilla pod, seeds scraped and reserved
- 50 g malt extract
- 50 g caster sugar
- 7 egg yolks
- water, for baking
- caster sugar, for sprinkling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3549.9 kJ / 845.2 kcal
- Eiwitten
- 9.3 g
- Koolhydraten
- 70.1 g
- Vetten
- 60.9 g
- Verzadigd vet
- 33.9 g
- Vezels
- 1.1 g
- Natrium
- 199.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Profiteroles
2 Std.
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 Std. 30 Min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55 min
Orange liqueur zabaglione
15min
Salted caramel ice cream
14h
Salted Caramel Ice Cream
14h
Paris Brest
6 Std. 40 Min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 Std. 30 Min
Chocolate custard mille feuille
8h 15min
Crème caramels
7 Std. 45 Min