Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Polenta
- 500 g Pflanzendrink (z. B. Mandel-, Hafer-, Sojadrink)
- 20 g Vollrohrzucker
- 1 Prise Salz
- 1 Bio-Orange, Schale abgerieben
- 100 g Polenta, fein (Maisgrieß)
Zwetschkenmus
- 300 g Zwetschken, frisch, entsteint, halbiert
- 100 g Orangensaft, frisch gepresst (von ca. 2 Orangen)
- 20 g Vollrohrzucker
- ½ Zimtstange
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 3 EL Mandeln, gehobelt
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 916 kJ / 219 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 39 g
- Vetten
- 6 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 91 mg
Alternatieve recepten
Hirsebrei mit gebratener Banane
30min
Frühstücksgerste Apfel-Karotte
30min
Gewürz-Porridge
20min
Türkentommerl (Maisgrießschmarrn)
50min
Hirse-Quark-Auflauf
1h 15min
Buchweizen-Porridge
30min
Frühstücksbrei
10min
Orangen-Porridge mit Marillenmus
30min
Warme Hafercreme mit gedämpften Birnen
20min
Hirsebrei mit Birnen und Nüssen
50min
Apfel-Hirse-Auflauf
1 Std. 40 Min
Habermus - warmer Dinkelbrei nach Hildegard von Bingen
20min