Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g Wasser
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 250 g Blattspinat, frisch
- 40 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 200 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche und die Hände
- 40 g Weichweizengrieß, z.B. Nockerlgrieß
- 1 ¼ - 1 ½ TL Salz, nach Geschmack
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Butterschmalz zum Ausbacken
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 519 kJ / 124 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 16 g
- Vetten
- 5 g
- Vezels
- 2 g
Alternatieve recepten
Kürbisspätzle (Österreich)
1h
Kichererbsen-Tomaten-Puffer
30min
Kartoffelstrudel
1 godz. 30 min
Brot-Puffer
30min
Pikanter Kaiserschmarrn mit Leinöl-Kräuter-Creme
30min
Zucchini-Parmesan-Küchlein
40min
Reis-Zucchini-Puffer
50 min
Erdäpfel-Reis-Dukaten im Sesam-Mohn-Mantel
35min
Reisbällchen
25min
Mais-Pfannküchlein mit Koriander-Joghurt-Dip
50 min
Karottenspätzle mit Petersilienöl und Radieschensprossen
1h
Erdäpfeltaler mit Schnittlauchsauce
1h