![Easy Satay Chicken Easy Satay Chicken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/04a9ad4f-0da8-4927-a9b0-5415aad4748c/Derivates/b16f2b0a-a1a3-41ef-b49b-915fa1658a7a.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Satay Sauce
- ½ tsp fennel seeds
- ½ tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tbsp ground turmeric
- 3 in. ginger, fresh root, peeled (approx. 1 oz)
- 5 garlic cloves
- 1 - 2 fresh chilies, seeds removed if preferred, to taste (e.g. serrano)
- 2 tbsp tamari sauce
- 1 tbsp tamarind pulp
- 2 tbsp oyster sauce
- 1 tbsp dark brown sugar
- 13 - 14 oz coconut cream
- 2 oz peanut butter
Chicken, Rice and Vegetables
- 14 oz jasmine rice
- 35 oz water
- 24 oz chicken thighs, skinless, boneless, cut into pieces (1¼ in.-1½ in.)
- 3 ½ oz carrots, cut into thin strips
- 3 ½ oz broccolini, cut into thirds
- 3 ½ oz cauliflower, cut into small florets (1¼ in.)
- 2 oz red bell pepper, cut into thin strips
- 2 oz yellow onion, cut into thin wedges
- 3 oz sugar snap peas, trimmed and cut into halves
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3451 kJ / 824.8 kcal
- Eiwitten
- 30.8 g
- Koolhydraten
- 73.5 g
- Vetten
- 46.8 g
- Verzadigd vet
- 25.9 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 632.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Butter Chicken
4 godz. 5 min
Quick Thai Chicken Curry
40 Min
Easy satay chicken
40 Min
Chicken Garam Masala
50 min
Mild Thai Green Curry
50 min
Cashew Chicken Stir Fry
30 Min
Indian Vegetable Curry
50 min
Beef and potato massaman curry
2h 10 min
5-Second Rainbow Salad
5min
Coconut Curry Chicken with Veggie Rice
1 Std.
Quick chicken curry
35 min
Fragrant Chicken Curry
1 Std.