Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g de beurre doux, et un peu pour le plat
- 1 c. à café de sauge déshydratée, hachée
- 600 g de blanc de poireau, coupé en rondelles
- 50 g de farine de blé
- 4 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 1 orange non traitée, zeste et jus
- 300 g de lait
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 100 g de gruyère, râpé
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1261 kJ / 303 kcal
- Eiwitten
- 14.8 g
- Koolhydraten
- 8.5 g
- Vetten
- 23.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Gratin de légumes anciens au fromage de brebis
1 godz.
Gratin de fenouil
35 min
Poireau à la moutarde
35 min
Crumble de panais et courgettes
1h 5min
Poivron farci au risotto de romarin
1h 15min
Poireaux gratinés à la béchamel
1h 15min
Chou-fleur en soufflé
55min
Gratin de panais au parmesan et aux noisettes
1h 15min
Gratin de pommes de terre, céleri et chorizo
1 godz. 35 min
Gratin de potimarron et pomme de terre
1h 20min
Poivrons farcis
1 godz.
Tarte croustillante carotte et courgette
1 godz.