Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 600 g Salatgurken, streifig geschält, in Stücken (5 cm)
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 5 Zweiglein frische Dille, Spitzen abgezupft
- 150 g Sauerrahm
- 50 g Crème fraîche
- ½ TL Salz
- 1 Msp. weißer Pfeffer, gemahlen
- ½ EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 8 Stück schwarze Oliven, zum Dekorieren
- 2 EL natives Olivenöl extra, zum Dekorieren
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 515 kJ / 123 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 5 g
- Vetten
- 11 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Vezels
- 0.6 g
- Natrium
- 226 mg
Alternatieve recepten
Kachumber (Zwiebel-Tomaten-Gurken-Salat)
5 min
Eiersalat
50min
Sesam-Gurken-Salat als Sushi-Beilage
20min
Kräuterquark
10min
Sommerlicher Kartoffelsalat
3h
Mediterraner Nudelsalat
35min
Blattsalat mit grünem Dressing und Walnüssen
10min
Obstsalat
15min
Eisbergsalat mit Croûtons und Joghurtdressing
30 min
Sandwich mit Ei-Käse-Salat
35min
Pellkartoffel-Gurken-Salat
1 godz. 20 min
Nudelsalat mit Lyoner und Gurken
35min