![Apfelkuchen mit Weinteig Apfelkuchen mit Weinteig](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8DE05CAE-965E-41D0-9045-2CEB6A09CCB4/Derivates/eacde886-6db9-4773-b75e-a53e9bf1b8be.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 130 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 70 g Weißwein
- ½ TL Backpulver
- 1 Prise Salz
-
1
Päckchen Vanillezucker
of 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht - 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Eidotter
- 700 g Äpfel (z. B. Boskop, Elstar), geschält, geviertelt und entkernt
- 50 g Rosinen
- 50 g Feinkristallzucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 30 g Zitronensaft
- 1 Eiklar
- 2 - 3 EL Mandeln, gehobelt
- Staubzucker, zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stücke
- Calorieën
- 1721 kJ / 411 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 17 g
- Vezels
- 3.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 godz. 40 min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Obstkuchen
1 godz.
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10 min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2 godz.
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35 min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 godz. 30 min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 godz. 45 min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min