Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g wody
- 8 jajek, w tym 2 roztrzepane
- 1 ząbek czosnku
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 350 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki (patrz wariant)
- sól, ilość do smaku
- pieprz czarny, mielony ilość do smaku
- 3 łyżki mąki pszennej
- 4 łyżki bułki tartej
- olej, do głębokiego smażenia
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 1127.4 kJ / 269.5 kcal
- Eiwitten
- 19.9 g
- Koolhydraten
- 10.5 g
- Vetten
- 16.6 g
- Verzadigd vet
- 5.6 g
- Vezels
- 0.6 g
- Natrium
- 156.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Imprezowa sałatka makaronowa
1h
Kanapki z pulpetami z kurczaka
1h
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2h 15min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 Min
Rolada z sera żółtego
6h 45min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 Std. 50 Min
Empanadas z kurczakiem i jajkiem
2 godz. 30 min
Rolada z boczku i schabu
11 Std. 40 Min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM5)
6h 10 min
Indyk w kruchym cieście
1 Std. 30 Min
Kule burgerowe
3 Std. 30 Min