Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 100 g Zucker
- 130 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- ½ Pck. Backpulver
- 1 Pck. Vanillezucker
Streusel
- 120 g Mehl
- 60 g Butter, kalt, in Stücken
- 60 g Zucker
- 1 Prise Salz
Apfelfüllung und Fertigstellung
- 1000 g Apfel, geschält, geviertelt (siehe Tipp)
- 1 EL Zitronensaft
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- 1 EL Zucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1463 kJ / 350 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 49 g
- Vetten
- 15 g
- Verzadigd vet
- 9 g
- Vezels
- 3.1 g
- Natrium
- 41 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Apfelkuchen mit Streuseln
2 Std. 30 Min
Zitronen-Sahne-Rolle
2 Std. 30 Min
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2 Std. 30 Min
Apfel-Nuss-Kuchen vom Blech
1 Std. 15 Min
Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln
2 godz.
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9 Std. 35 Min
Omas Streuselkuchen vom Blech
3u.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 Std. 20 Min
Klassischer Käsekuchen
4h
Saftiger Apfelkuchen vom Blech
1 Std. 30 Min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 Std.
Klassischer Marmorkuchen
1 Std. 50 Min