Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g pistachenoten, gepeld, ongezouten
- 60 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), in stukken gesneden (2 cm)
- 6 vellen filodeeg, (ongeveer 30 cm x 40 cm)
- 500 g roomkaas
- 120 g room, min. 30% vet
- 270 g suiker
- 3 eieren
- 120 g water
- 20 g rozenwater (optioneel)
- ¼ tl gemalen kaneel
- 2 - 3 snuifjes gemalen kardemom
- 50 g honing
- Gevriesdroogde rozenblaadjes, voor het opdienen (optioneel)
- pistachenoten, gepeld, ongezouten, voor het opdienen
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1597.4 kJ / 381.8 kcal
- Eiwitten
- 5.8 g
- Koolhydraten
- 34.2 g
- Vetten
- 25.6 g
- Verzadigd vet
- 13.7 g
- Vezels
- 0.7 g
- Natrium
- 220.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Charoset
15min
Multi-inzetbaar | Char siu met stokbrood / met rijst / met noedelsoep
10h
Lactose- en glutenvrije pistachecrème
12h 15min
Artisjoksoep, roomkaas en munt - Citroen broodstengels
Geen beoordelingen
Noten bolognese
35min
Fruit minestrone met saffraan crème
40min
Gerstsalade met sinaasappels, koriander en amandelen
50min
Rassolnik (gepekelde augurken soep)
1h 20min
Basis karamel
25min
Driekoningentaart met peren en rozijnen
1 Std. 50 Min
Driekoningentaart met hazelnoten
Geen beoordelingen
Halloween quiche
2h