Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dunkler Biskuitboden
- Butter zum Einfetten
- 120 g Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben
- 5 Eier
- 170 g Zucker
- 70 g Speisestärke
- 1 TL Backpulver
- 3 EL Kakao
Mürbeteigboden
- 100 g Butter kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 Eigelb
Füllung und Belag - Zubereitung der Torte
- 1 Glas Sauerkirschen (680 g)
- 20 g Speisestärke
- 60 g Kirschwasser
- 60 g Puderzucker
- 100 g Kirschkonfitüre
- 1000 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 4 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 80 g Schokoladenraspel
- 16 Belegkirschen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2294 kJ / 548 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 30 g
Alternatieve recepten
Schwarzwälder Kirschtorte
10 Std. 30 Min
Donauwellen
2h 30min
Biskuit
1h 50 min.
Tortentraum Himbeere
5h
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10h
Allrounder-Torte
1h 30min
Nuss-Schoko-Torte
9 godz. 30 min
Käsesahnetorte mit Mango
8 godz.
Käse-Sahne-Torte
6 Std.
Frankfurter Kranz
6 Std.