Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 100 g raisins
- 100 g apple juice
- 100 g caster sugar
- 200 g unsalted butter, diced
- 370 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 medium egg
- ¼ tsp fine sea salt
- ½ tsp natural vanilla extract
Apple Glaze
- 1000 g apples (e.g. Braeburn, Granny Smith, approx. 6-7 apples), peeled, cored and halved
- 2 Tbsp freshly squeezed lemon juice
- 30 g caster sugar
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 30 g cornflour
- 2 pinches ground cinnamon
- ½ tsp ground nutmeg
Assembly
- 1 tsp dark brown sugar, for sprinkling
- 2 egg yolks, from medium eggs, beaten
- Voeding
- per 8 slices
- Calorieën
- 18237.8 kJ / 4358.9 kcal
- Eiwitten
- 57 g
- Koolhydraten
- 661 g
- Vetten
- 178.1 g
- Verzadigd vet
- 106.9 g
- Vezels
- 40.2 g
- Natrium
- 710.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
German Bread
4u. 15min
Popcorn and Buckwheat Bread
2h
Kiwi Sour
10 Min
Sun-dried Tomato and Basil Plait
3u. 40min
Pistachio and Almond Filo Coil
1 Std. 15 Min
Coconut Pie
1 Std. 35 Min
Apple Punch
30min
Five-seed bread
1 Std. 50 Min
Brioche
5h
Amaretti Crème Brulée
4h 30min
Cherry Pie with Pistachio Pastry
2h
Tomato Focaccia
3 Std.