Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g herbatników maślanych
- 35 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 750 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki (patrz wariant)
- 150 g cukru
- 4 jajka
- 25 g mąki pszennej
- 70 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek (optioneel)
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1500 g wody
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1622.4 kJ / 387.5 kcal
- Eiwitten
- 9.2 g
- Koolhydraten
- 28.7 g
- Vetten
- 26.2 g
- Verzadigd vet
- 16.5 g
- Vezels
- 0.2 g
- Natrium
- 89.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50 min
Babka kawowa z Varomy z solonym sosem karmelowym
3 Std.
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
3h 20min
Piernik z Varomy
1 godz. 40 min
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
45 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Krem sułtański
2 godz. 15 min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 godz.
Ciasto „ser” na prima aprilis
5 Std. 15 Min
Ciasto marchewkowe z Varomy z kremem cytrynowym (lemon curd)
1u. 15min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 Std.
Cytrynowy sernik japoński
1 Std. 45 Min