Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Requesón
- 1500 g de leche entera de vaca
- 50 g de jugo de limón
- 25 - 35 hojas hojas de maíz para tamal
- 2000 g agua caliente, para remojar las hojas
- ½ cdita de sal fina
-
5
hojas de epazote, frescas
of 5 hojas de cilantro fresco
Salsa roja
- 1 diente de ajo, pelado
- 60 g de cebolla, en trozos
- 200 g de jitomate, en cuartos
- 100 g de tomate verde, en cuartos
- 10 g de cilantro fresco
- 10 g de aceite
- 1 cdita de sal fina
Masa básica para tamales
- 400 g de harina de maíz nixtamalizado, (p. ej. Maseca®) (ver tip)
- 180 g de manteca de cerdo
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 3 cditas de sal fina, o al gusto
- 400 - 520 g de agua
Armado de tamales
- 175 g de aceite
- 200 g de acelgas, frescas, en trozos o picadas
- 1500 g de agua
- 100 g de crema ácida
- 100 g de queso fresco
- Voeding
- per 1 porción
- Calorieën
- 1329.4 kJ / 317.7 kcal
- Eiwitten
- 4.6 g
- Koolhydraten
- 25.7 g
- Vetten
- 22.6 g
- Verzadigd vet
- 6.3 g
- Vezels
- 1.7 g
- Natrium
- 748.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sopecitos de nopal y pollo
1 Std. 10 Min
Tinga de col
35min
Tamal de cazuela con rajas
1 Std.
Ponche
40min
Tamales rancheros
2h
Tinga de setas
25 Min
Pozole de setas
1 Std.
Tamales rancheros veganos
1 Std.
Chamoy
20 Min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2 Std. 30 Min
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Gelatina de mazapán
2h