Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Requesón
- 1500 g de leche entera de vaca
- 50 g de jugo de limón
- 25 - 35 hojas hojas de maíz para tamal
- 2000 g agua caliente, para remojar las hojas
- ½ cdita de sal fina
-
5
hojas de epazote, frescas
of 5 hojas de cilantro fresco
Salsa roja
- 1 diente de ajo, pelado
- 60 g de cebolla, en trozos
- 200 g de jitomate, en cuartos
- 100 g de tomate verde, en cuartos
- 10 g de cilantro fresco
- 10 g de aceite
- 1 cdita de sal fina
Masa básica para tamales
- 400 g de harina de maíz nixtamalizado, (p. ej. Maseca®) (ver tip)
- 180 g de manteca de cerdo
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 3 cditas de sal fina, o al gusto
- 400 - 520 g de agua
Armado de tamales
- 175 g de aceite
- 200 g de acelgas, frescas, en trozos o picadas
- 1500 g de agua
- 100 g de crema ácida
- 100 g de queso fresco
- Voeding
- per 1 porción
- Calorieën
- 1329.4 kJ / 317.7 kcal
- Eiwitten
- 4.6 g
- Koolhydraten
- 25.7 g
- Vetten
- 22.6 g
- Verzadigd vet
- 6.3 g
- Vezels
- 1.7 g
- Natrium
- 748.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chorizo norteño
30min
Tinga de col
35 min
Salsa martajada
50min
Chamoy
20 min
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Jericallas
5h
Pan de muerto
3h
Ceviche de Coliflor (Black Diamond)
30min
Capirotada
1h 10min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min
Granola de amaranto
10min
Calabaza en tacha
1h 15min