Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 5 siung bawang putih
- 50 g bawang merah
- 10 cabai kering, direndam dan potong kecil-kecil
- 10 g jahe segar
- 2 batang serai segar, bagian putih saja, iris-iris
- 30 g bubuk kari ikan
- 60 g minyak goreng
- 20 g kecap asin
- 1 batang kecombrang (bunga kantan), kuncup saja, iris tipis-tipis
- 500 g air
- 10 g kaldu ayam bubuk homemade
- 500 - 600 g ikan, ekor saja (berkisar 1 ekor ikan), disayat
- 1 sdt garam
- 1 sdt sari lemon
- 8 okra
- 4 tomat, potong wedges
- 100 g bawang bombai, iris-iris (0.5 cm)
- 1 tangkai daun kari segar, daun saja
- 150 - 200 g santan
- 1 sdt gula
- Voeding
- per 1 porsi
- Calorieën
- 1661 kJ / 397 kcal
- Eiwitten
- 21 g
- Koolhydraten
- 18 g
- Vetten
- 27 g
- Vezels
- 3 g