Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g rodzynek
- 100 g żurawiny, suszonej
- 50 g rumu
- 100 g migdałów, ze skórką
- 150 g mleka
- 150 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowo 4 łyżki stopionego masła, do posmarowania ciasta
- 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 80 g cukru
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- 40 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 40 g kandyzowanej skórki cytrynowej
- olej, do natłuszczenia miski
- 300 g masy marcepanowej
- 3 łyżki cukru pudru, do oprószenia ciasta
- Voeding
- per 1 kromkę
- Calorieën
- 1175 kJ / 281 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 42 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM5)
4h 40min
Przyprawa do piernika
5 Min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 Min
Pierniczki Lebkuchen
4h
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM6)
4h 40min
Cantuccini
1 godz. 15 min
Ciasto Stollen o smaku grzanego wina
2h 45min
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30 Min
Ciasteczka amaretti
1 Std. 10 Min
Masa marcepanowa
1h 5min
Ciastka Speculoos
3 godz.
Syrop korzenno-herbaciany do kawy (Chai syrup)
45 Min