Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Starter Dough
- 80 g milk
-
10
g fresh yeast, crumbled
of 1 tsp dried instant yeast - 1 tsp caster sugar
- 130 g strong white bread flour
- water, warm, for soaking
Dough
- 120 g caster sugar
- 1 lemon, preferably organic, zest only, without white pith
- 1 orange, preferably organic, zest only, without white pith
- 60 g milk
- 70 g unsalted butter, at room temperature, plus extra for greasing
- 2 medium eggs
-
20
g fresh yeast, crumbled
of 2 tsp dried instant yeast - 30 g orange blossom water (see tip)
- 450 g strong white bread flour
- 1 pinch fine sea salt
Assembly
- 1 medium egg, beaten
- 100 - 150 g mixed candied fruit, to taste
- 30 g flaked almonds
- 50 g caster sugar (moistened with a few drops of water)
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 1268 kJ / 303 kcal
- Eiwitten
- 8.03 g
- Koolhydraten
- 50.72 g
- Vetten
- 7.58 g
- Vezels
- 1.87 g
In Collecties
Alternatieve recepten
White Bread
3 Std.
Rice Salad with Eggs and Tuna
1 Std.
Bread Rolls with Condensed Milk
1h 15 min
Chocolate and Pear Cake
1 Std. 30 Min
Apple tart
1 Std.
Apple cake
1 Std.
Marble Cake
2 godz. 10 min
Lemon cake
2 Std.
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2h 45min
Carrot Cake with Pecans and Vanilla
12h 55min
Carrot Cake
2 godz. 30 min
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1 Std.