Victoria sponge cake
TM6 TM5 TM31

Victoria sponge cake

4.1 (90 beoordelingen)

Ingrediënten

Sponge

  • 170 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
  • 170 g caster sugar
  • 3 eggs
  • 170 g self-raising flour
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp bicarbonate of soda
  • 1 tsp natural vanilla extract (optional)

Filling

  • 100 g jam (strawberry or raspberry - see Tip)
  • 200 g pouring (whipping) cream
  • 125 g fresh raspberries
  • 1 tbsp icing sugar, to dust

Voeding
per 1 portion
Calorieën
1565.5 kJ / 374.2 kcal
Eiwitten
4.1 g
Koolhydraten
39.2 g
Vetten
22.7 g
Verzadigd vet
13.8 g
Vezels
1.4 g
Natrium
396.3 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten