Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl
- 30 g Zucker
- 65 g Wasser, kalt
- 1 Prise Salz
Belag
- 70 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Saft ausgepresst und Schale dünn abgeschält
- 500 g Schmand
- 1 Ei
- 20 g Speisestärke
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Dose Aprikosen, halbiert, (Abtropfgew. 450 g), abgetropft, Saft aufgefangen
- 70 g Aprikosenkonfitüre
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1406 kJ / 336 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 39 g
- Vetten
- 18 g
- Vezels
- 1.1 g
Alternatieve recepten
Käsekuchen
1 godz. 30 min
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Nusstarte mit Aprikosen
1 godz.
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3 Std.
Apfel-Wein-Tarte
3 Std.
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4 Std. 15 Min
Blaubeerkuchen
3h 30min
Birnen-Schmand-Torte
2 Std.
Engadiner Walnusstörtchen
1h 45min
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3h 10min
Rahmkuchen
9h 25min
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min