Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g ziaren orkiszu (patrz wskazówka)
- 60 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 60 g migdałów, ze skórką
- 150 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 jajka
-
60
g mleka
of 60 g napoju migdałowego - 120 g oleju rzepakowego
- 90 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 1046 kJ / 250 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 17 g
- Vezels
- 3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 Min
Pełnoziarniste muffinki piernikowe
2h 5min
Muffiny mocy
55min
Muffiny piernikowe i nocna owsianka z masłem orzechowym i kakao
45 Min
Muffinki pomarańczowo-żurawinowe
40 Min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 Min
Muffinki migdałowe
40 Min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 Min
Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)
45 Min
Ciastka na myślenie
45 Min
Muffinki owsiane z morelami
40 Min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 Min