Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g warzyw, mieszanych (marchewki, cebuli, korzenia selera, korzenia pietruszki), pokrojonych na kawałki
- 100 g pieczarek, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki (optioneel)
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 800 - 900 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
- 650 - 700 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
50
g czerwonego wina
of 50 g wody - 100 g koncentratu pomidorowego
- 1 - 2 łyżeczki soli
- ¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 4 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych (tymianku, oregano, ziół prowansalskich)
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 737.9 kJ / 176.3 kcal
- Eiwitten
- 20.3 g
- Koolhydraten
- 8.9 g
- Vetten
- 6.3 g
- Verzadigd vet
- 1.8 g
- Vezels
- 2.8 g
- Natrium
- 463.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30 λεπτ.
Spaghetti napoletana
40 Min
Makaron w sosie bolońskim
40 Min
Spaghetti Bolognese
40 Min
Sos neapolitański
1ωρ.
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 40 min
Szybki sos pomidorowy
10 λεπτ.
Makaron z sosem pomidorowym (dla dzieci)
55 min
Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem
45min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1ωρ. 30 λεπτ.
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym
1h 15min
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5ωρ.