Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte
- 230 g de farine T00 (équivalent T45) et 1 c. à soupe pour le plan de travail
- 150 g de beurre doux, en morceaux, et 10 g pour le moule
- 2 c. à soupe de cassonade
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
La garniture
- 50 g de beurre demi-sel, coupé en dés
- le zeste d'un citron jaune non traité, râpé
- 1 œuf
- 50 g de sucre en poudre
- 60 g d'amandes en poudre
- 10 figues fraîches, coupées en deux dans la hauteur
- 2 c. à soupe de cassonade
- 1 c. à café d'aiguilles de romarin frais
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2813 kJ / 675 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 74 g
- Vetten
- 36 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Confiture figue-romarin
50 min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50 min
Tartelettes amandines aux figues
1 Std. 30 Min
Crumble aux poires, coings et noisettes
1 Std. 30 Min
Clafoutis figues-amandes
50 min
Crumble de figues à la noisette
45min
Clafoutis aux abricots
55min
Crumble pommes-figues
45min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10 min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Clafoutis prune-cannelle
40 min