Tarta jabłkowa

Tarta jabłkowa

4.3 409 beoordeling
Voorbereiding. 30min
Totaal 1u.
8 kawałków

Ingrediënten

Ciasto na tartę
  • 75 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
  • 150 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja do posypania
  • 1 szczypta soli
  • ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    ¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 50 g wody
Nadzienie
  • 900 - 1000 g jabłek (np. Reneta, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin, Gravenstein), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 30 g cukru
  • 10 g masła

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 kawałek

Natrium 21.4 mg
Eiwitten 2.4 g
Calorieën 927.6 kJ / 221.7 kcal
Vetten 9 g
Vezels 3.4 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraten 34.7 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...