Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 40 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM (patrz wariant)
- 500 g wody
- 30 g czerwonego wina, wytrawnego
- 10 - 15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- ¾ łyżeczki korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
- 15 g rodzynek
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżki migdałów, w płatkach, prażonych (patrz wskazówka)
- Voeding
- per 1 Cały przepis
- Calorieën
- 3144.3 kJ / 751 kcal
- Eiwitten
- 10.4 g
- Koolhydraten
- 56 g
- Vetten
- 54 g
- Vezels
- 5.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sos śmietanowo-porowy
30 min
Kurczak w sosie miodowym
25min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1 Std.
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Sos pomidorowy Aurora
20 min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50 min
Sos curry
30 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
30 min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 600 ml
15min
Makaron a'la carbonara
30 min