Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
-
20
g smalcu
of 20 g oleju rzepakowego - 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 800 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone - 400 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
- 400 g bryndzy, pokrojonej na kawałki
- 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki majeranku, suszonego
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
sól selerowa, do smaku
of sól, do smaku - majeranek, świeży, tylko liście, do dekoracji (optioneel)
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1697.8 kJ / 405.5 kcal
- Eiwitten
- 17.7 g
- Koolhydraten
- 16.8 g
- Vetten
- 29.3 g
- Verzadigd vet
- 13.7 g
- Vezels
- 1.7 g
- Natrium
- 326.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Likier jajeczny
15 Min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Sałaciorka
50 min
Latte pieczarkowe
25 min
Szołder (murzin) wielkanocny
2h 45min
Pomarańczowe zabajone
15 Min
Zupa czosnkowa
55min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1h 5min
Zupa cebulowa
1 godz.
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min