Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1200 g wody
- 250 g ryżu do sushi
- 20 g octu ryżowego, plus 2 łyżki do zaprawy
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki soli
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka pasty wasabi
- 2 łyżki majonezu (kewpie, patrz wskazówka)
- 2 łyżeczki sosu sriracha
- 200 g tuńczyka, świeżego (sashimi, patrz wskazówka), pokrojonego w 1 cm kostkę
- 2 zielone cebulki ze szczypiorkiem, pokrojone na 2 mm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 4 płaty wodorostów nori
- 2 łyżki ziaren sezamu, prażonych
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 114 kJ / 27.1 kcal
- Eiwitten
- 1.9 g
- Koolhydraten
- 2.5 g
- Vetten
- 1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sushi z wędzonym łososiem
1h 20 min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1h 20 min
Ryż do sushi
1h
Sushi nigiri
1h
Majonez japoński (kewpie)
15 min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1h
Sushi z kaszy bulgur z łososiem
1h 20 min
Sushi z krewetkami w tempurze
2h 40 min
Warzywa w tempurze
1h
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 godz. 45 min
Sushi z komosy ryżowej i batatów
1h 30 min
Sushi z pieczarkami portobello
1h 30 min