Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 15 g de lait
-
20
g de levure boulangère fraîche émiettée
of 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 350 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 4 œufs
- 150 g de beurre en morceaux, et un peu pour le moule
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 40 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 1 jaune d'œuf, légèrement battu pour la dorure
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2022 kJ / 485 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 52 g
- Vetten
- 25 g
Alternatieve recepten
Kouglof
3 godz. 20 min
Brioche légère au fromage blanc
4h
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Brioche roulée comme une galette des Rois
3h 50min
Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat
4h 15 min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40 Min
Fouace
3h 15min
Quatre-quarts au citron très doux
1 Std.
Madeleines au miel et fleur d'oranger
6 Std. 25 Min
Le pain bénit
2 godz. 30 min
Pastis landais
2 godz. 30 min
Brioche parisienne
24h