Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Hefeteig
- 200 g Milch
- 25 g frische Hefe
- 80 g Zucker
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei (Kl. M)
- ¼ TL Salz
- 80 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Streusel
- 100 g Mandeln
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 50 g kandierter Ingwer
- 150 g Mehl
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 50 g Speisestärke
Belag und Fertigstellung
- 1200 g Rhabarber, rotstielig, in Stücken (4 cm)
- 50 g Zucker
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 EL Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1453 kJ / 346 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 41 g
- Vetten
- 16 g
Alternatieve recepten
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1h 10min
Zwetschgen-Datschi
2h 30min
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2 godz.
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Stachelbeer-Streuseltaler
1h 45min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1h
Rhabarber-Streuselkuchen
2 godz.
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Stachelbeer-Baiser
1h 10min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Zwetschgenkuchen
2 godz.