Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Hefeteig
- 200 g Milch
- 25 g frische Hefe
- 80 g Zucker
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei (Kl. M)
- ¼ TL Salz
- 80 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Streusel
- 100 g Mandeln
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 50 g kandierter Ingwer
- 150 g Mehl
- 50 g Speisestärke
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
Belag und Fertigstellung
- 1200 g Rhabarber, rotstielig, in Stücken (4 cm)
- 50 g Zucker
- 200 g Sahne
- 1 EL Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1453 kJ / 346 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 41 g
- Vetten
- 16 g
Alternatieve recepten
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1 godz.
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 50 Min
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Erdbeer-Rhabarber-Strudel
1 Std. 30 Min
Stachelbeer-Streuseltaler
1 godz. 45 min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 godz.
Rhabarber-Zimt-Röllchen
2h
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2 Std. 20 Min
Zwetschgenkuchen
2h
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30 min