Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g rodzynek
- 4 łyżki rumu
- 50 g migdałów, w słupkach
- 15 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 500 g cukru żelującego 2:1
- 600 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 400 g jabłek, nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
of 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 20 g likieru migdałowego, np. amaretto
- Voeding
- per 1 słoik
- Calorieën
- 2624.2 kJ / 627.2 kcal
- Eiwitten
- 3.1 g
- Koolhydraten
- 138.7 g
- Vetten
- 5.5 g
- Verzadigd vet
- 0.4 g
- Vezels
- 7.1 g
- Natrium
- 24 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1h 10min
Dżem z jabłek i winogron
45min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1h 30min
Dżem z ciemnych winogron
1h 50 min
Dżem z jabłek i kiwi
40min
Powidła wiśniowe
1j 55 menit
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1h 25min
Powidła owocowe
1h 35 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min