Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 15 g siemienia lnianego, mielonego
- 60 g gorącej wody
- 80 g mąki owsianej, bezglutenowej
- 100 g mąki kukurydzianej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
80
g skrobi ziemniaczanej
of 80 g skrobi kukurydzianej - 20 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 2 żółtka
- 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 10 g octu jabłkowego
- olej rzepakowy, do głębokiego smażenia
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 271 kJ / 65 kcal
- Eiwitten
- 1 g
- Koolhydraten
- 7 g
- Vetten
- 4 g
- Verzadigd vet
- 0.5 g
- Vezels
- 0.4 g
- Natrium
- 40 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 Std. 20 Min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1h 20min
Bezglutenowe naleśniki z kaczką po pekińsku
8 Std. 50 Min
Kukurydziany biszkopt z owocami
1h
Naleśniki z mąki ryżowej
35 Min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1h 25min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 Min
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1h 5min
Mazurek bezglutenowy
2h 15min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25min
Bezglutenowy chleb tostowy
15u.
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
4 Std.