Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- Butter zum Einfetten
Teig
- 3 Eier
- 125 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 150 g Mehl
- 3 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 75 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker, z.B. von Dr. Oetker
Füllung und Fertigstellung
- 1 Pck. Vanille-Tortencreme-Pulver, z.B.Tortencreme Vanilla von Dr. Oetker
- 200 g Butter, sehr weich, in Stücken
- 200 g Sahne, kalt
- 150 g Eierlikör
- 150 g Aprikosenkonfitüre
- Öl zum Einfetten
- 75 g Zucker
- 100 g weiße Kuvertüre, in Stücken, z.B. Dr. Oetker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1744 kJ / 417 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 28 g
Alternatieve recepten
Schwarzwälder Kirschtorte
3u.
Schwarzwälder Kirschtorte
3u.
Schoko-Mocca-Torte
9h 30min
Orangen-Möhren-Torte
2h
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4u. 30min
Kloster-Cremetorte
12h
Kaffee-Schoko-Kuchen
7h
Eierlikör-Candy Cake
3u.
Charlotte Russe
3u.
Kirsch-Marzipan-Gugelhupf aus dem Varoma
1h 30min
Lebkuchen-Schoko-Torte
4u. 30min