Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 210 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 1 TL Zucker
- ½ TL Salz
- 120 g Butter, kalt, in kleinen Würfeln (1,5 cm)
- 50 g Butterschmalz, kalt, in kleinen Würfeln (1,5 cm)
- 70 g Wasser, eiskalt
Belag
- 3 Kardamomkapseln, Saat ausgelöst
- 50 g brauner Zucker
- 600 g Aprikosen, reif, davon 250 g geviertelt und 350 g in Spalten
- 2 TL Speisestärke (10 g)
- 2 - 3 TL Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1358 kJ / 325 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 19 g
- Verzadigd vet
- 12 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 151 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Cannoli (Die Sopranos)
1 godz. 30 min
Frei geformte Aprikosen-Blaubeer-Tarte
3 Std.
Zwetschgenkuchen mit Feigen
3 Std.
Ricotta
20 Std. 30 Min
Nusstarte mit Aprikosen
1 godz.
Anis-Birnen aus dem Varoma
35 min
Zwetschgen-Tartelettes
1 godz. 30 min
Blutorangen-Rosmarin-Kuchen
2 godz. 10 min
Quitten-Marzipan-Schnecken
2h 20min
Quitten-Tarte-Tatin
2 Std.
Engadiner Walnusstörtchen
1h 45min
Pistazien-Hefezopf
2 Std.