Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- ½ Tbsp granulated sugar
- 100 g whole milk
- 60 g water
- 1 ½ tsp baking powder
- ⅛ tsp ground cloves
- ¼ tsp ground cinnamon
- 2 pinches fine sea salt
- 380 g plain flour
- 100 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 50 g olive oil
Filling
- ¼ tsp ground cinnamon
- ⅛ tsp ground cloves
- 10 g fresh mint, leaves only
- 175 g halloumi cheese, cut in pieces
- 200 g kefalotyri cheese, cut in pieces
- 50 g Cheddar cheese (mild), cut in pieces
- 20 g polenta
- 60 g sultanas (optioneel)
- ½ tsp baking powder
- ¼ tsp granulated sugar
- 4 medium eggs, 1 beaten for glazing
- 1 ½ Tbsp sesame seeds
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 1645 kJ / 393 kcal
- Eiwitten
- 14.5 g
- Koolhydraten
- 27.9 g
- Vetten
- 24.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1 Std. 15 Min
Madeira Cake
1 Std. 30 Min
Slow Cooked Beans with Cider
2 Std. 30 Min
Meatloaf
1 Std. 30 Min
Minestrone
45 min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2h 20min
Bagels with Egg and Bacon Jam
3 godz. 20 min
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
4 godz. 45 min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1h 10 min
Chicken Breasts Pizzaiola with Celeriac and Potato Purée
1 Std.
Cheese and Onion Cornbread (Sopa Paraguaya)
1 Std.