Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 200 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 4 łyżki rodzynek
- 3 łyżki brązowego cukru
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżki rumu (optioneel)
- 170 g mąki pszennej
- 100 g cukru pudru
- 2 jajka
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ laski wanilii, tylko nasiona
- 1 szczypta soli
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1521.3 kJ / 363.6 kcal
- Eiwitten
- 5.2 g
- Koolhydraten
- 52.9 g
- Vetten
- 15.3 g
- Verzadigd vet
- 9.1 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 80.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Ciasto serowe (Tiropita)
1h 10 min
Pudding migdałowy
30min
Suflety orzechowe
1 Std. 30 Min
Malinowy cobbler
1h 15min
Markiza czekoladowa
2h 25min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 Std. 45 Min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40min
Serniczki z wiśniami
45min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2h 30min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 Std. 30 Min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 Std. 45 Min