Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Satay sauce
- ½ tsp dried fennel seeds
- ½ tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 1 Tbsp ground turmeric
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, deseeded if preferred, to taste
- 2 Tbsp Tamari sauce
- 1 Tbsp tamarind pulp
- 2 Tbsp oyster sauce
- 1 Tbsp dark brown sugar
- 270 g coconut cream
- 60 g peanut butter (see tip)
Chicken, rice and vegetables
- 400 g jasmine rice
- 1200 g water
- 600 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g carrots, cut in thin strips
- 100 g tenderstem broccoli, cut in thirds
- 100 g cauliflower, cut in small florets (3 cm)
- 50 g red pepper, cut in thin strips
- 50 g brown onion, cut in thin wedges
- 80 g sugar snap peas, trimmed and cut in halves
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2689 kJ / 640 kcal
- Eiwitten
- 25.8 g
- Koolhydraten
- 62.3 g
- Vetten
- 31.2 g
- Vezels
- 5.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken Curry with Spinach
1h 5min
Lamb and Green Bean Casserole
1 godz. 10 min
Quick Beef Massaman Curry
40 min
Curried Sausages and Lentils
1h
Chicken Pad Thai
20 min
Warm Chicken Peanut Noodle Salad
25 min
Jerk Chicken with Sweet Potato Mash and Vegetables
3 godz. 5 min
Quick Thai Chicken Curry
40 min
Chicken Jalfrezi
1h
Chicken and Cauliflower Curry
45 min
Peking Chicken
45 min
Cashew Chicken
45 min