Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Knödelteig
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 125 g Milch
- 40 g Butter
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 TL Zucker
- 320 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
Hackfleisch-Tomaten-Füllung
- ½ Zwiebel (ca. 30 g)
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 130 g Hackfleisch, gemischt
- 30 g Tomatenmark
- ¼ TL Thymian, getrocknet
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 500 g Wasser
Käsesauce und Fertigstellung
- 70 g Emmentaler, in Stücken
- 30 g Parmesan, in Stücken
- 200 g Milch
- 200 g Sahne
- 15 g Senf
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 1 Prise Zucker
- 10 g Speisestärke
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 3474 kJ / 830 kcal
- Eiwitten
- 30 g
- Koolhydraten
- 71 g
- Vetten
- 47 g
- Vezels
- 4.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Hackfleischschnecken
1h
Pikanter Brot-Schnitzel-Auflauf
1h
Kräuter-Tomaten-Knödel mit Gorgonzola-Speck-Sauce
2h
Käse-Schinken-Röllchen
1h 20 min
Kartoffelpuffer-Roulade auf dem Blech
2h
Herzhafte Germknödel
2h
Schwalbennester (Ei im Fleischteig)
1h 10min
Hackfleisch-Nudelrolle
1h 30min
Pastastrudel mit Kasseler und Sauerkraut
1h
Brotknöpfle
35 Min
Hackfleischrolle mit Kartoffeln und Rotweinsauce
2h 30 min