Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Basic chocolate cake
- 100 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 300 g plain flour
- 40 g Dutch cocoa powder
- 270 g white sugar
- 1 tbsp baking powder
- 1 pinch salt
- 250 g full cream milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 eggs, room temperature
Buttercream icing
- 250 g icing sugar (see Tips)
- 120 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 2 tsp boiling water
- ½ tsp natural vanilla extract
Fondant
- 40 g water
- 3 tsp gelatine powder
- 100 g glucose syrup
- 15 g glycerine (see Tips)
- 620 g icing sugar, plus extra sifted for dusting and kneading (see Tips)
- natural food colouring of choice (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2902.9 kJ / 691.2 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 125.8 g
- Vetten
- 18.4 g
- Verzadigd vet
- 11.7 g
- Vezels
- 2.2 g
- Natrium
- 156.6 mg
Alternatieve recepten
Chocolate chip cookies
50 min
Biscuit pops
2u. 5min
Six-layer cake
5 Std. 45 Min
Alphabet cupcakes
25h 30min
Churros
40 min
Butterfly cakes
1h
Fortune cookies
2u. 5min
Royal icing (sugar glaze)
5min
Chocolate caramel bars
1h 40min
Basic chocolate cupcakes
40 min
Pancake and fruit kebabs
1h
Basic vanilla cupcakes
35 min