Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Basic chocolate cake
- 100 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 300 g plain flour
- 40 g Dutch cocoa powder
- 270 g white sugar
- 1 tbsp baking powder
- 1 pinch salt
- 250 g full cream milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 eggs, room temperature
Buttercream icing
- 250 g icing sugar (see Tips)
- 120 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 2 tsp boiling water
- ½ tsp natural vanilla extract
Fondant
- 40 g water
- 3 tsp gelatine powder
- 100 g glucose syrup
- 15 g glycerine (see Tips)
- 620 g icing sugar, plus extra sifted for dusting and kneading (see Tips)
- natural food colouring of choice (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2902.9 kJ / 691.2 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 125.8 g
- Vetten
- 18.4 g
- Verzadigd vet
- 11.7 g
- Vezels
- 2.2 g
- Natrium
- 156.6 mg
Alternatieve recepten
Simple butter biscuits
3h 20min
Lamingtons
1h 10 min.
Chocolate chip cookies
50 min.
Chocolate chip muffins
40min
Marble cake
2h
Chocolate ice cream
12 Std.
Butter biscuits
50 min.
Birthday present cake
4h
Chocolate cupcakes
1h 20min
Basic vanilla cupcakes
35 min
Royal icing (sugar glaze)
5min
Basic chocolate cupcakes
40min