Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 700 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 70 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 - 1 ½ ząbka czosnku
- 50 g masła
-
250
g grzybów, świeżych, (np. maślaków, podgrzybków), pokrojonych w paski
of 250 g grzybów, mrożonych, (np. maślaków, podgrzybków), uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w paski - ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g sera parmezan, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1474.6 kJ / 352.5 kcal
- Eiwitten
- 12.7 g
- Koolhydraten
- 50.4 g
- Vetten
- 13.8 g
- Verzadigd vet
- 7.8 g
- Vezels
- 7.6 g
- Natrium
- 301.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Risotto z cukinii
45min
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z grzybami bez alergenów
1hod. 20min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30min
Pęczotto z dynią i kurkami
1hod. 10min
Tabbouleh z bobem
50min
Risotto z kurkami
35min
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto szparagowe
20min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min